BH størrelser

BH størrelser angives med en omkreds og en skål. Omkredsen er det stykke der sidder stramt rundt om kroppen under brystet. Skålen er størrelsen af stoffet der sidder over brysterne. For at finde den helt rigtige BH størrelse er det derfor vigtigt at kende både omkreds og skål. Du kan få vejledning til at finde din BH størrelse eller bruge den online beregner til at finde din BH størrelse.

Forkert BH størrelse

Rigtigt mange danske kvinder bruger en forkert BH størrelse. Typisk vælger vi en for stor omkreds og en for lille skål. Du vil derfor opleve at når du får målt din størrelse korrekt skal du bruge en meget større skål end du er vant til. Få gode råd til at se om din BH passer.

BH størrelsen ændres

BH størrelser ændres gennem hele livet. Ved vægttab taber du dig på brysterne som noget af det første. Det betyder at din BH størrelse ændres når du motionerer eller er på slankekur. Også ved graviditet og amning ændres din BH størrelse.

BH størrelsen skal passe

Når du vælger din BH størrelse er det vigtigt at den passer. BH’en skal sidde stramt under brystet da det er her vægten skal bæres. Brysternes vægt må ikke bæres i stropperne da det kan give ømme skyuldre og ryg. Især hvis du har en stor barm.

3 tanker på “BH størrelser

 1. Pingback: Se om din BH passer | BHguide - din guide til BH'er

 2. Maria

  Da jeg prøvede jeres regnemaskine sagde den “Det indtastede mål over brystet er så stort at skålen ikke kan beregnes. Kontroller om du har indtastet forkert” :( Hvad gør man så?

  1. Louise - bhguide.dk Indlægs forfatter

   Tak fordi du tager dig tid til at komme med input til siden, Maria. Fejlmeddelelsen burde selvfølgelig forklare hvordan man kommer videre. Det bliver selvfølgelig rettet.

   Indtil da kan jeg henvise til en beskrivelse af hvordan man selv regner bh størrelsen ud her: Find BH størrelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>